Excursies in Egypte

Het excursieaanbod in Egypte is groot. Vanuit de badplaatsen aan de Rode Zee worden dagtrips en meerdaagse excursies naar onder andere Luxor en Caïro aangeboden.

Caïro

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij de meeste aanbieders kunt u kiezen voor een dagtrip of voor een excursie van twee dagen naar de hoofdstad van Egypte. U bezoekt in elk geval het Egyptisch Museum en de piramiden van Gizeh. Bij de tweedaagse excursie krijgt u ook tijd om rond te lopen over de soek van Caïro en bezoekt u vaak Saqqara, de dodenstad van Memphis, waar zich ook enkele piramiden bevinden. Check bij de touroperators wat precies het programma van hun excursie naar Caïro is, de inhoud kan namelijk per aanbieder verschillen. Sommige excursies naar Caïro zijn per vliegtuig, andere per bus.

Luxor

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens een excursie naar Luxor brengt u een bezoek aan de Karnak tempel, het Dal der Koningen en de Hatsjepsoet tempel. Wanneer u een tweedaagse excursie boekt, brengt u ook een bezoek aan het Luxor Museum en woont u ’s avonds de Sound & Light show bij de tempel van Karnak bij. Ook voor deze excursie geldt dat het programma en de wijze van vervoer per aanbieder kunnen verschillen.

Sinaïberg

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit onder andere Sharm el Sheikh kunt u een excursie naar de Sinaïberg maken. Dit is de berg waar Mozes de tien geboden ontving. Tijdens deze dagtrip beklimt u de berg en, afhankelijk van de aanbieder, doet u dit in de nacht, zodat u tijdens de zonsopkomst op de top van de berg bent. Het bijwonen van deze zonsopkomst zal hoog op uw lijstje van favoriete vakantiemomenten komen te staan. Nadat u de berg weer afgedaald bent kunt u nog een bezoek brengen aan het St. Catharinaklooster.

Bedoeïenentocht

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens deze avondexcursie gaat u de woestijn in. U maakt een rit op een dromedaris en wordt ’s avonds getrakteerd op een traditionele bedoeïenenmaaltijd. Tijdens en na de maaltijd wordt een show opgevoerd met onder andere buikdanseressen. Na afloop kunt u genieten van de prachtige sterrenhemel boven de woestijn.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Nijlcruise

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sommige touroperators bieden een nijlcruise van Luxor naar Aswan aan. Dit is een unieke gelegenheid om de Nijl en het Nijldal te verkennen. De tocht duur drie of vier dagen en tijdens de reis komt u langs enkele prachtige monumenten.

Giftun eiland

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Hurghada wordt een snorkelexcursie naar het Giftuneiland aangeboden. U vaart eerst naar het eiland en ontvangt bij aankomst een snorkelset. U kunt direct voor het strand snorkelen, maar ook met de boot een eind de zee opvaren om vervolgens iets dieper in zee te snorkelen. U kunt ook op het strand blijven om daar van de zon te genieten.