Sport in Egypte

Watersporten, golfen en veel avontuurlijke sporten zoals canyoning, mountainbiken en raften worden allemaal veelvuldig beoefend in Egypte.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle badplaatsen langs de Rode Zee is het aanbod aan watersporten groot. Met name duiken is zeer populair vanwege de prachtige koralen en mooie vissen die in de Rode Zee voorkomen. Zowel voor beginnende als ervaren duikers zijn goede duikplekken te vinden. Surfen en kitesurfen zijn ook geliefd. Populaire surfplekken zijn Safaga, Soma Bay en Wadi Lahami lagune. Dé surfersspot van Egypte is echter Dahab. Daarnaast kunt u vaak waterskiën, jetskiën, parasailen en ritjes op een bananenboot maken.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Egypte zijn inmiddels zo’n 20 golfbanen te vinden. De meest bijzondere is de golfbaan met uitzicht op de piramiden. De baan maakt onderdeel uit van het Mena House hotel. In El Gouna vindt u een mooie 18 holes golfbaan. Ook in Hurghada, Sharm el Sheikh zijn golfclubs te vinden. De Taba Heights golfbaan kent een prachtige ligging. Eén van de chicste golfbanen van Egypte vindt u in Caïro. Katameya Golf & Tennis Resort beschikt over een 72 par 18 holes baan en een 9 holes baan en daarnaast telt het resort 10 tennisbanen.

Paard- en dromedarisrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

U zult ze haast niet kunnen ontwijken, de mannen die ritten te paard of dromedaris aanbieden. Bij de piramiden staan ze te wachten, maar ook in de grote badplaatsen zullen bedoeïenen u vragen of u geïnteresseerd bent in een rit op één van hun rijdieren. De tocht leidt meestal de woestijn in en is zeker een aanrader. Zorgt u wel dat u weet met wie u in zee gaat. Excursieaanbieders hebben vaak een dergelijk uitstapje in hun aanbod opgenomen en check ook even bij uw hotel, want het kan zo maar zijn dat zij u ook aan een dromedaris- of paardrijexcursie kunnen helpen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zandsurfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u eens een sport wilt proberen die u nog nooit beoefend heeft, gaat u dan zandsurfen. Dit kan op de fantastische zandduinen van de Grote Zandzee nabij de Siwa Oase of op de Al Khataniah duinen in de buurt van Caïro.