Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is de populairste vakantiebestemming in Egypte en de plaats heeft voor velen alles wat een vakantie tot een succes maakt.

De plaats strekt zich zo’n 30 km langs de kust uit van de baai van Um el Sid in het zuiden tot de Nabq baai in het noorden. Daar tussenin ligt Na’ama bay, dat het centrum van de plaats vormt. Dit was één van de mooiste baaien van de Sinaï en vandaar ook dat de eerste hotels zich hier vestigden. Rond Na’ama Bay vindt u diverse souvenirswinkels, restaurants en bars. In het zuiden van Sharm el Sheikh ligt het oorspronkelijke centrum met de bazaar en enkele authentieke eettentjes. Een populair uitstapje vanuit dit vakantieoord is een bezoek aan de Sinaïberg (Mozesberg) en het Sint Catharinaklooster.

Strand en watersport

Langs de kust van Sharm el Sheikh strekken zich prachtige zandstranden uit. Op de stranden wordt veel entertainment geboden in de vorm van surfen, waterskiën, parasailen, kitesurfen, jetskiën en bananenbootritjes. Een groot aantal van de toeristen die naar Sharm el Sheikh afreizen komt echter om de onderwaterwereld te verkennen. Velen gaan snorkelen en duiken om de prachtige koralen te bewonderen en om zoveel mogelijk mooie vissen te zien. In 2010 werd dit alles na enkele aanvallen van haaien even minder, maar nu wordt weer volop van de onderwaterwereld genoten.

Nachtleven

In Sharm el Sheikh wordt door vakantiegangers flink gefeest en dit kan in diverse grote clubs. Bekend zijn onder andere de Pacha/Bus stop, Little Buddha, Terrazzina Beach, Soho Square en El Fanar.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Egypte:

Foto’s van Sharm el Sheikh

Populaire accommodaties in Sharm el Sheikh

Rixos Sharm El Sheikh 9
5 aanbieders
vanaf €615
Pickalbatros Royal Moderna Resort Sharm El Sheikh 9
1 aanbieder
vanaf €526
Jaz Mirabel Beach 8.9
4 aanbieders
vanaf €531

Bekijk alle 32 accommodaties in Nabq Bay

Ligging