Royal Egypte Menu

Aswan

Aswan is een schitterend gelegen stad in het Nijldal, waar diverse interessante monumenten te bezichtigen zijn.

Direct wanneer u Aswan bereikt zult u merken dat het hier anders is dan op andere toeristische plekken in Egypte. Waar steden als Caïro en Luxor chaotisch en zeer druk zijn, heerst hier een bepaalde rust, die velen zeer goed bevalt. Aswan wordt door toeristen vaak bezocht als start- of eindpunt van een (Nijl)cruise. Populaire cruises gaan van Luxor naar Aswan of van Aswan naar Abu Simbel, over het Nassermeer.

Bezienswaardigheden

Wanneer u enkele dagen in Aswan verblijft heeft u de mogelijkheid de stad goed te verkennen. Bezoekt u in elk geval het Nubisch Museum, dat tot de mooiste musea van het land wordt gerekend. Het geeft inzicht in de geschiedenis van de Nubische cultuur. Een ander museum, het Aswan museum, is op het Elephantine eiland in de Nijl gelegen. Behalve het museum, bevinden zich op het eiland enkele ruïnes van de nederzetting die ooit op het eiland gesticht werd. Eén van de buureilandjes van Elephantine eiland is Botanical Island, waar zich de mooiste botanische tuin van Egypte bevindt. Zo’n 8 km ten zuiden van Aswan ligt het Agilika eiland, waaraan u beslist een bezoek moet brengen. Op het eiland ligt namelijk het prachtige Philae tempelcomplex. Met name de Isistempel is mooi, maar ook de Hadrianusboog en de Trajanuskiosk zijn de moeite waard. Net als bij een aantal andere monumenten in Egypte wordt bij de tempel van Philae een Sound and Light Show opgevoerd en het is een absolute aanrader om die bij te wonen.

Wanneer u terugkeert naar Aswan kunt u even lekker over de boulevard, de corniche, slenteren of een bezoek brengen aan de soek, die parallel aan de boulevard gelegen is. Overigens hoeft u zich in Aswan niet zo druk te maken om handelaars en taxichauffeurs die u lastig vallen, want dat gebeurt hier nauwelijks; een verademing in vergelijking met Caïro en Luxor. Tot slot kunt u nog een feloeka, een traditionele zeilboot, naar de westoever van de Nijl nemen. Hier bevinden zich het St. Simeonklooster, het mausoleum van Aga Khan en enkele rotsgraven. In combinatie met een boottocht vormen deze bezienswaardigheden een leuk uitstapje vanuit Aswan.

Foto’s van Aswan

Ligging

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalegypte.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.