Ontspanning in Egypte

Hoewel u in Egypte kunt genieten van een prachtige wandeling of fietstocht, moet u bij ontspanning meer denken aan een verwenarrangement in een spa- en wellnesscentrum.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De woestijn domineert het landschap van Egypte en u kunt delen hiervan te voet verkennen. Doe dit nooit zonder begeleiding van een bedoeïen! U kunt ook met een georganiseerde reis de woestijn in trekken. Egypte telt 28 beschermde natuurparken. Met name het Sinaïgebergte leent zich goed voor wandel- en trektochten. Het Egyptisch toeristenbureau geeft op haar website een overzicht van de nationale natuurparken. Wanneer u veel wilt gaan wandelen in Egypte moet u de zomermaanden mijden. Het is dan veel te heet om actief bezig te zijn.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel fietsen in Egypte misschien niet de meest voor de hand liggende vorm van ontspanning is, biedt het land toch enkele mogelijkheden. De website Cycling in Egypt geeft gedetailleerde informatie over enkele routes. De website is Engelstalig, maar wordt onderhouden door Nederlanders, die een wereldreis per fiets hebben gemaakt en op basis van hun ervaringen drie routes in Egypte hebben beschreven.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen in Egypte staat voor lang niet iedereen gelijk aan ontspanning. Sommigen zullen het zelfs als stressvol ervaren. Op de markten, de soeks, is het vaak druk en wordt u om de haverklap lastig gevallen door handelaren, die u iets willen verkopen. Kunt u hier goed tegen of weet u de juiste manier te vinden hier mee om te gaan (vriendelijk, maar resoluut afwijzen), dan kunt u in Egypte geweldig winkelen. Wel moet u op de markten flink afdingen, zeker in de toeristische centra. Naast de soeks zijn in Egypte moderne winkelcentra met zowel souvenirwinkels als modezaken te vinden. Zeker in Caïro kunt u goed winkelen, maar ook de meeste badplaatsen beschikken over een modern winkelcentrum. Het grootste winkelcentrum van het land is het Stars Center in Caïro. U heeft hier keuze uit meer dan 600 winkels.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Zowel in Caïro als in de badplaatsen langs de Rode Zee zijn uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten te vinden. Bovendien worden aan het zand in de woestijn therapeutische kwaliteiten toegedicht, dus kunt u ook speciale zandbehandelingen krijgen. In Egypte liggen ook enkele natuurlijke warmwaterbronnen, die geneeskundige krachten hebben. Het Egyptisch toeristenbureau geeft een overzicht van spa- en wellnessaanbieders.