Royal Egypte Menu

Mozesberg en Catharinaklooster

Voor velen is een bezoek aan het Catharinaklooster en een wandeling over de berg van Mozes de meest bijzondere ervaring van een reis naar Egypte.

Het Catharinaklooster ligt aan de voet van de Mozesberg op de plaats waar God aan Mozes verscheen in een brandende braamstruik. In het door UNESCO op de werelderfgoederenlijst opgenomen klooster wonen zo’n 20 Grieks-Orthodoxe monniken. Zij hebben een klein deel van het klooster opengesteld voor publiek. Het Catharina klooster bevat één van de belangrijkste collecties christelijke manuscripten alsook iconen ter wereld. Veel van deze schatten worden alleen aan onderzoekers beschikbaar gesteld, maar bij een bezoek aan het klooster laten de monniken u enkele manuscripten en een deel van de iconencollectie zien.

Veel bezoekers van het klooster maken ook een nachtelijke wandeling over de Sinaïberg. Tijdens zo’n wandeling geniet u van een prachtige zonsopgang in het spectaculaire landschap van de Sinaï. Op de top van de berg liggen een moskee en een kapel, maar veel belangrijker dan deze religieuze gebouwen is het uitzicht dat de top van de berg over de Sinaïwoestijn verschaft. Wanneer u hier bij zonsopkomst aankomt wacht u een adembenemend tafereel. U hoeft overigens niet de hele klim op eigen kracht te maken. U kunt een gedeelte van de tocht op de rug van een kameel afleggen.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden in Egypte:

Foto’s van Mozesberg en Catharinaklooster

Ligging

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalegypte.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.