Stranden in Egypte

Egypte heeft prachtige lange zandstranden, die in de drukke badplaatsen verdeeld zijn tussen de all-inclusivehotels. Op openbare stranden kunt u als vrouw niet in bikini of badpak rondlopen.

Dahab

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op het strand van Dahab ligt, hoeft u eigenlijk alleen maar om u heen te kijken om te genieten. Het strand wordt omgeven door de prachtige bergen van de Sinaï. Hoewel Dahab steeds populairder wordt is het in de plaats en dus ook op het strand een stuk rustiger dan in de grote badplaatsen langs de Rode Zee. Het strand is wel populair onder (kite)surfers, omdat de windomstandigheden gunstig zijn. Vroeger was Dahab een hippiebestemming en nog altijd heerst er een relaxte sfeer.

Nuweiba

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij Nuweiba ligt het prachtige Tarabinstrand. Op het strand worden eenvoudige hutten verhuurd, waar u als bedoeïen kunt leven. De cafés en guesthouses die op het strand liggen worden gerund door bedoeïenen en dat zorgt ervoor dat hier een prettige sfeer hangt. Het strand zelf is prachtig en ook hier zijn de duik- en snorkelomstandigheden uitstekend.

Sharm el Sheikh

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Sharm el Sheikh beschikt over kilometerslange zandstranden, waarvan de meeste stukken privébezit van de aan het strand gelegen hotels zijn. De faciliteiten op de stranden zijn zeer uitgebreid. Allerlei watersporten worden aangeboden, duiken kunt u leren bij diverse duikcentra en her en der kunt u ook een paardrijtocht over het strand maken. Een nadeel van de stranden van Sharm el Sheikh is dat ze over het algemeen zeer druk bezocht worden. Idyllisch zijn ze zeker niet, maar wel van alle gemakken voorzien.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hurghada

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De stranden van Hurghada behoren tot de populairste van Egypte. Hurghada is een zeer drukke badplaats met vele hotels die vaak over een eigen stuk privéstrand beschikken. De hotels bieden allerlei watersportvoorzieningen aan. Eén van de meest beoefende activiteiten in Hurghada is duiken. Langs het strand zijn diverse verschillende duikcentra gevestigd, waar u terecht kunt voor een cursus of een expeditie. Wilt u niet duiken, dan kunt u gaan snorkelen. Hurghada staat vooral bekend om het goede nachtleven, dat ook deels op de stranden plaatsvindt in drukbezochte strandbars.

Marsa Matrouh

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel de populairste badplaatsen van Egypte aan de Rode Zee gelegen zijn, vindt u in het noorden van Egypte ook prachtige stranden langs de Middellandse Zeekust. In de badplaats Marsa Matrouh bevinden zich drie mooie stranden. Agiba Beach, Gharam Beach en Cleopatra Beach zijn stuk voor stuk prachtig en over het algemeen ook een stuk rustiger dan de stranden langs de Rode Zee. Volgens de legende kwam Cleopatra zelf hier ook zwemmen, dus wanneer u in haar voetsporen wilt treden, moet u zeker naar Cleopatra Beach gaan.