Hurghada

Hurghada is een uitgestrekt vakantieoord met 40 km kustlijn, waarlangs zich in de loop der jaren een enorme hoeveelheid accommodaties heeft gevestigd.

Oorspronkelijk was Hurghada een rustig, klein vissersdorp, maar inmiddels kan van Hurghada van alles gezegd worden, behalve dat het een rustige en kleine plaats is. De kustlijn is inmiddels volgebouwd met accommodaties en Hurghada heeft daarmee het hoogste aantal accommodaties en restaurants per km² van Egypte. De explosieve groei van de stad heeft niet echt gestructureerd plaatsgevonden en daarom is het moeilijk uw weg te vinden en bovendien zijn de afstanden groot en bent u vaak aangewezen op de taxi om van A naar B te komen. In later aangelegde badplaatsen als Soma Bay, Makadi Bay en Sahl Hasheesh is het voor de meesten prettiger toeven. Wat entertainment betreft is het aanbod in Hurghada groot, dus vervelen hoeft u zich tijdens uw vakantie zeer zeker niet.

Duiken

Hurghada is één van de populairste duiklocaties ter wereld en langs de kust zult u het ene na het andere duikcentrum vinden. De koralen in de Rode Zee zijn prachtig en bovendien zwemmen mooie kleurrijke vissen in het rond, dus wanneer u de gelegenheid heeft, gaat u dan zeker op verkenning. U kunt ook een tocht met een glasbodemboot maken om de onderwaterwereld te bekijken.

Watersport

Op de stranden van Hurghada worden overal tal van watersporten aangeboden. De meeste grote hotels bieden surfcursussen aan en verder kunt u waterskiën, parasailen, jetskiën of een rit op een bananenboot maken. Uiteraard staat het u ook vrij om gewoon op uw handdoekje op het strand te gaan liggen en helemaal niks uit te voeren. De stranden in Hurghada zijn eigendom van de hotels die erachter liggen. U bent dus over het algemeen gebonden aan het strand dat bij uw accommodatie hoort.

Winkelen

In het oude centrum van Hurghada, el-Dahar genaamd, bevindt zich een uitgebreide soek, waar de prijzen weliswaar niet heel gunstig zijn. Flink afdingen dus! Mooie winkels vindt u in het Empire Shopping Centre, dat bij het Empire hotel gelegen is.

Uitgaan

Hurghada is een echte uitgaansstad en als u wilt kunt u uw hele vakantie iedere avond in een andere club doorbrengen. Veel van de grote hotels in Hurghada beschikken over een eigen club, maar daarnaast bevinden zich in de plaats enkele zeer populaire clubs, die niet aan een hotel verbonden zijn. Tot de top van het aanbod behoren Ministry of Sound Club, Hed Kandy Beach Bar, Calypso en Papa’s Beach Club.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Egypte:

Foto’s van Hurghada

Populaire accommodaties in Hurghada

Jungle Aqua Park 8.8
8 aanbieders
vanaf €411
Three Corners Sunny Beach Resort 8
6 aanbieders
vanaf €472
Sunrise Select Mamlouk Palace Resort & Spa 8.8
8 aanbieders
vanaf €477

Bekijk alle 88 accommodaties in Hurghada

Ligging