Caïro

De hoofdstad van Egypte is een chaotische drukke stad met circa 18 miljoen inwoners.

Wanneer u Caïro bezoekt kunt u het beste een aantal dagen reserveren om te acclimatiseren. De stad is druk, lawaaiig, chaotisch en overvol. De kans is groot dat u even moet wennen aan het leven in deze metropool. Wanneer u zich echter een beetje op uw gemak begint te voelen, kunt u gaan genieten van alle schatten die deze stad rijk is. Zou u alles willen zien, dan moet u daar weken, misschien wel maanden voor uittrekken. Hieronder vindt u slechts een selectie van de bezienswaardigheden van Caïro. Uiteraard heeft een stad als Caïro een gigantisch aanbod aan restaurants, bars en uitgaansgeleden en is ook aan winkels zeker geen gebrek.

Musea

Of u nu kort of lang in Caïro verblijft, een bezoek aan het Egyptisch Nationaal Museum mag absoluut niet ontbreken op uw agenda. Het museum heeft een zeer omvangrijke collectie, waarvan de mummies en de grafgiften van Toetanchamon tot de hoogtepunten behoren. Het Museum of Islamic Art herbergt de grootste collectie Islamitische kunst ter wereld. Houdt u van beeldhouwwerk, dan moet u een bezoek brengen aan het Mahmoud Mukhtar Museum, waar werken van de bekendste beeldhouwer van het land worden tentoongesteld. Moderne kunst vindt u in het National Museum of Modern Art. Koptische schatten worden getoond in het Koptisch Museum.

Moskeeën

Caïro telt honderden moskeeën, waarvan u een aantal zeker gezien moet hebben, voordat u de stad weer verlaat. De belangrijkste en volgens de soennieten zelfs één van de belangrijkste ter wereld is de Al Azharmoskee. Deze is gebouwd in 971, heeft vijf minaretten en een prachtige binnenplaats van 90 bij 40 meter. De Ibn Tulunmoskee is de grootste, oudste en volgens velen ook de mooiste moskee van Caïro. Het gebedshuis werd in 879 voltooid. De Mohammed Alimoskee wordt ook wel de Albasten moskee genoemd en wanneer u het gebouw betreedt, zal u al gauw duidelijk worden waarom. Ook al bezoekt u de moskee niet, dan zult u wellicht wel een glimp ervan opvangen, want twee minaretten van het gebedshuis meten maar liefst 84 meter. Andere mooie moskeeën zijn de Sultan Hassanmoskee, de Al-Ghurimoskee en de Husseinmoskee.

Overig

Het symbool van Caïro is de Cairo Tower. Het is een 187 meter hoge toren met een spits in de vorm van een lotusbloem. Als u de toren beklimt en enig geluk heeft (geen smog) dan kunt u tot aan de piramiden van Gizeh uitkijken. Een wandeling door de Islamitische oude stad is absoluut de moeite waard en ook de Koptische wijk moet u eens verkennen. U vindt in de wijk enkele prachtige, zeer oude kerken. De bazaar wijk Khan El-Khalili mag u ook niet overslaan. Hier bevinden zich honderden winkels in smalle, onoverzichtelijke straten. Bent u moe van het lopen, dan kunt u in één van de koffiehuizen een pauze inlassen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Egypte:

Foto’s van Caïro

Populaire accommodaties in Caïro

Hilton Ramses 8
1 aanbieder
vanaf €1017
Marriott Mena House 8.9
1 aanbieder
vanaf €1
Golden Tulip Flamenco 6.8
2 aanbieders
vanaf €886

Bekijk alle 17 accommodaties in Caïro

Ligging