Royal Egypte Menu

Oase Siwa

De Oase Siwa ligt in de Westelijke Woestijn en is een prachtig stuk natuurschoon.

Uiteraard weet u wanneer u naar de Oase Siwa rijdt, dat u uiteindelijk in een oase terecht komt. Echter, na urenlang door de woestijn te hebben gereden, zult u toch verrast worden bij de aanblik van de Oase Siwa. De oase telt zo’n 200 waterbronnen en overal groeien dadel-, sinaasappel-, olijf- en citroenbomen. In enkele bronnen kunt u een bad nemen. Eén van de bronnen, waarin u kunt baden is het zonnebad, ook wel het Cleopatrabad genoemd, omdat zij hier volgens de verhalen ooit een bad genomen heeft.

Andere verhalen vertellen van het bezoek dat Alexander de Grote aan de oase bracht. Hij deed dit niet om te baden in de bronnen, maar om het orakel te bezoeken. Dit orakel bevond zich in een tempel gewijd aan Amon. De tempel is goed bewaard gebleven en deze kunt u bij een bezoek aan de oase gaan bekijken.

De hoofdplaats van de oase is Shali, dat tegenwoordig Siwa City wordt genoemd. De stad werd in het begin van de 13de eeuw gesticht. Bijzonder is het fort, dat zeker een verkenning waard is. Informatie over het dagelijks leven in de oase vindt u in het Siwa House Museum. De meeste oorspronkelijke inwoners van de oase zijn afstammelingen van de Berbers en kunstnijverheid speelt nog een grote rol in het dagelijks leven. Wanneer u souvenirs wilt kopen, kunt u dat goed hier doen. Verblijft u enige tijd in de oase, dan kunt u ook diverse avontuurlijke excursies boeken, zoals bijvoorbeeld een quadrit door de woestijn.

Foto’s van Oase Siwa

Ligging

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalegypte.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.