Royal Egypte Menu

Abu Simbel tempels

De werelderfgoedlocatie van de Abu Simbel tempels is op de piramiden van Gizeh na, de meest bezochte plaats van Egypte.

De twee tempels van Abu Simbel, één voor Ramses II en één voor zijn vrouw Nefertari, werden in de 13de eeuw v. Chr. door Ramses II gebouwd. Dat de grotere van de twee tempels die van Ramses is, valt niet te missen. Voor de facade staan vier gigantische kolossen van de farao, die elk 20 meter hoog zijn. In de tempels zijn mooie reliëfs te bewonderen. Bijzonder is dat de tempels in de jaren ’60 in het Nassermeer dreigden te zinken. Ze zijn toen afgebroken en 60 meter hoger weer opgebouwd. De tempels liggen op het oosten en twee keer per jaar valt het zonlicht op dusdanige wijze de tempel van Ramses binnen dat het precies de vier godenbeelden in de tempel verlicht. Dit gebeurt rond 21 februari en 21 oktober.

Abu Simbel wordt dagelijks door vele toeristen bezocht. Een groot deel van hen komt per vliegtuig, maar anderen kiezen ervoor om op eigen gelegenheid vanuit Aswan naar Abu Simbel te reizen. Het voordeel hiervan is dat u ’s middags in relatieve rust de monumenten kunt bekijken. Tot rond het middaguur is het erg druk, maar daarna vertrekken de grote excursiegroepen en neemt de drukte aanzienlijk af. Wanneer u enkele dagen in Abu Simbel verblijft, kunt u ook eens naar de Sound and Light Show bij de tempels gaan.

Abu Simbel dorp

Abu Simbel is een klein Nubisch dorp met enkele accommodaties. U kunt hier het dagelijks leven van de lokale bevolking ervaren en een boottocht op het Nassermeer maken. Bovenal geeft een verblijf in Abu Simbel u de mogelijkheid op een door uzelf gekozen tijd naar de tempels te gaan, zodat u de grootste toeristenmassa’s ontloopt.

Foto’s van Abu Simbel tempels

Ligging

Royal maakt gebruik van cookies om websiteverkeer te analyseren en royalegypte.nl te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, geeft u aan akkoord te zijn.