Marsa Alam

In 2001 werd de luchthaven van Marsa Alam geopend en sindsdien is de plaats uitgegroeid tot een bescheiden vakantieoord, waar met name duikers zich zeer goed vermaken.

Bij Marsa Alam zijn ongeveer een tiental all-inclusivehotels gevestigd, die over het algemeen aan het strand gelegen zijn en diverse watersportvoorzieningen aanbieden. Omdat de meeste accommodaties all-inclusive zijn, is buiten de hotels zelf weinig te doen. Heeft u geen zin om in een massaal hotel te overnachten, dan kunt u terecht bij enkele eco-lodges die ten noorden van Marsa Alam gelegen zijn. Vanuit Marsa Alam kunt u excursies in de woestijn maken.

Duiken

Veel van de toeristen die naar deze plaats afreizen, komen om te duiken. Bij Marsa Alam bevinden zich prachtige duikplekken, waarvan diverse met name geschikt zijn voor ervaren duikers. Heeft u geen ervaring, dan organiseren de meeste hotels ook duiktripjes naar plekken die geschikt zijn voor de beginnende duiker.

Port Ghalib

In 2002 is de luxe jachthaven Port Ghalib geopend. De haven heeft 1000 aanlegplaatsen en daarnaast hebben enkele luxe hotels en restaurants zich in Port Ghalib gevestigd. De haven vormt het luxe gedeelte van Marsa Alam en wanneer u dan toch een keer buiten uw hotel wilt eten, dan kunt u hier een poging wagen. Ook bevindt zich in Port Ghalib de Six Senses Spa waar u zich een dag lang heerlijk kunt laten verwennen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Egypte:

Foto’s van Marsa Alam

Populaire accommodaties in Marsa Alam

Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort 9
5 aanbieders
vanaf €555
Brayka Bay Resort 8.1
5 aanbieders
vanaf €400
Three Corners Sea Beach Resort 8.1
7 aanbieders
vanaf €454

Bekijk alle 40 accommodaties in Marsa Alam

Ligging